خواص خوراکی های سفره هفت سین
سيب، نماد سعادت و سلامتی
خوردن يک عدد سيب در روز ، بيماري را دور مي کند. اين ميوه سموم بدن ، بخصوص اسيداوريک را دفع مي کند و در نتيجه درمان خوبي براي مبتلايان به روماتيسم، درد مفاصل و نقرس است. سيب ترشحات غدد ، بخصوص بزاق و ترشحات معده را تقويت و به هضم غذا کمک مي کند. کساني که از ناراحتي معده رنج مي برند ، براي هضم آسانتر اين ميوه آن را به صورت رنده شده يا پخته ميل کنند . براي درمان يبوست و تنبلي روده و کبد سيب رسيده را با پوست بخوريد. ميوه نارس سيب ، بدون پوست براي درمان اسهال تجويز مي شود. سيب حاوي املاح مفيدي چون فسفر ، منيزيم، کلر ، کلسيم ، سديم ، آهن و پتاسيم است.
سنجد، مقوی برای معده و بدن
ميوه خشک سنجد قابض است. به همين جهت در درمان اسهال سودمند است. آرد ميوه سنجد به علت داشتن مقدار زيادي قند، در درمان اسهال به کار مي رود. آرد گوشت ، پوست وهسته سنجد مقوي معده و بدن است. براي اين منظور آرد تمام ميوه آن را با کمي شيره انگور در شيرحل و نوش جان کنيد. ميوه سنجد سر شار از ويتامين هاي A و B و حاوي کمي ويتامين K است.
سير، پزشک طبيعی
علاوه بر آن که سير به صورت خام ، پخته يا ترشي مصرف مي شود، در طب و داروسازي نيز استفاده هاي فراوان دارد. براي سير ، اثر ضد عفوني کننده ، اشتها آور، پايين آورنده فشارخون ، چربي و کلسترول بد و همچنين معالجه اسهال ، سردرد و سرگيجه ذکر شده است. ماليدن به پوست سر و خوردن سير تازه ، موي تازه مي روياند و منگنز موجود در آن موجب مي شود موهاي سفيد شده بريزند و موي سياه به جاي آن ها برويد. ماسک سير رنده شده و عسل نوعي پيلينگ (لايه برداري پوست) و از بين برنده جوش و لک صورت است.
سرکه، درمان کبودی دور چشم
سرکه يکي از فرآورده هاي مفيد انگور است که تحت اثر مخمري خاص حاصل مي شود. سرکه نه تنها طعم مطبوعي به غذاها مي دهد بلکه هضم بسياري از مواد از جمله گوشت را آسان مي کند. ماليدن سرکه به محل نيش زنبور، پشه و ساير حشرات مفيد است و براي التيام زخم ها و تاول بي نتيجه نيست. مخلوط کمي سرکه و عسل کبودي دور چشم را برطرف مي کند. در حين مصرف بايد مواظب باشيد وارد چشم نشود. نسبت يک به سه سرکه و گلاب نيز محلول خوبي براي پوست مي سازد. سرکه رقيق شده و کمي نمک در درمان گلودرد و همچنين براي محکم کردن لثه تجويزمي شود.
سماق، ضد گلودرد
رنگ ميوه سماق قرمز و قهوه اي و طعم آن گس است. پس از رسيدن ، طعم آن ترش مي شود. در تمام قسمت هاي گياه تانن به مقدار فراوان وجود دارد و به همين علت قابض و پاک کننده معده است و از انواع اسهال حاد و مزمن و خونريزي معده جلوگيري مي کند. ميوه تازه و نرسيده سماق سمي است، اما رسيده ميوه و خشک شده آن سمي نيست و از گرد آن به عنوان چاشني غذا استفاده مي شود. غرغره جوشانده سماق در درمان ورم گلو و براي محکم شدن لثه ها توصيه مي شود.
سمنو، غذای ضد پيری
سمنو ارزش غذايي بسياري دارد، جوانه گندم که عنصر اصلي تشکيل دهنده آن است حاوي ويتامين هاي B وE، پروتيين از نوع عالي، مواد معدني، فيبر و مواد مفيد ديگر است. در گندمي که جوانه مي زند، علاوه بر اين که تمام اين مواد به طور کامل حفظ مي شود ، در جريان جوانه زدن تغييرات شگفت آوري در آن بوجود مي آيد که در نتيجه ،ويتامين ها و مواد حياتي گندم به مقدار زيادي افزايش مي يابد.اسيد هاي نوکلييک RNA و DNA که به فراواني در جوانه گندم وجود دارند در جلوگيري از پيري سلولها بسيار موثرند. سلنيم و منيزيم موجود در جوانه گندم در جلوگيري از انواع سرطان و به خصوص فيبر موجود در آن در پيشگيري از بروز سرطان کولون موثر است.
نظر از: حوزه علمیه الزهرا(س) گلدشت [عضو]
فرم در حال بارگذاری ...
مفید بود
http://alzahra-goldasht.kowsarblog.ir